Help! De rui periode, overal haar.

De rui periode hoort erbij in deze tijd van het jaar wanneer je een kat hebt.

Tip: Laat de vacht zoveel mogelijk met rust. Controleer de vacht dagelijks door met je vingers door de vacht te gaan als de kat gezellig bij je ligt. Houd vooral de oksels, buik, kraag, liezen en achterkant broek goed in de gaten. Kam alleen de gedeeltes van de vacht even kort door waar nodig.

Vind je ergens een knoop/klit probeer deze dan van onder de knoop los te frummelen met je vingers of gebruik de twee eerste tandjes van de metalen combikam om de klit eruit te halen. Zorg dat je hierbij niet aan de huid gaat trekken, want dat doet zeer. Zit de klit tegen de huid (de vacht kan daar al vervilt zijn) ga niet knippen maar neem contact op met een vachtvriendelijke trimster.

De losse haren kan je verwijderen door zachtjes met een slickerborsteltje over de vacht te dansen. En/of gebruik een vochtig microvezel doekje/ vachtverzorging handje en haal deze met korte halen over de vacht.

Het leed dat ontwollen teweeg brengt

Help! De rui periode Overal haar

Gebruik vooral geen scherpe ontwol gereedschappen zoals de fuminator of coatking (met kromme mesjes) Het lijkt super fijn dat deze materialen zoveel haar uit de vacht halen (ontwollen) maar het tegengestelde is waar. Met deze vacht onvriendelijke materialen trek je de haren uit de vacht. Dus ook de gezonde haren die niet aan uitval toe zijn. De katten vacht heeft een mozaïek verharing, dit betekend dat niet alle haren tegelijk los laten. Trek je toch met deze vacht onvriendelijke gereedschappen de haarzakjes leeg dan maken deze versneld nieuwe haren aan die van mindere kwaliteit zijn. Deze haren klitten sneller aan elkaar, de vacht oogt doffer en vallen vervolgens weer uit waardoor de kat nog eens zal gaan ruien. Of in het ergste geval als je dit met regelmaat doet, het hele jaar door!

Vachtverzorging kat
Basis vachtverzorgingset kat

Een kat verliest haar onderwol in deze komende periode. Deze rui periode duurt ongeveer 8 weken. Met uitzondering van de pers, deze ruien het hele jaar door. Dus voor nu even doorbijten, veel stofzuigen en stofzuigen, zwarte kleding in de kast en plakrollers en andere haar verwijderaars in de aanslag. Het hoort er eenmaal bij als je katten hebt.

Een vachtvriendelijke verzorgingsset is niet duur 15 euro en direct verkrijgbaar in mijn webshop onder deze link https://www.trimsalondekattenvriendin.nl/product/basis-vachtverzorging-set-kat/

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.