Feline Welfare Foundation

Een ieder die mij al kent, weten dat ik heel veel waarde hecht aan het welzijn van de katten, niet alleen in mijn katten-trimsalon maar ook in het algemeen.

Als uw trimster draag ik namelijk ook de verantwoordelijkheid wanneer ik iets signaleer bij uw kat of anderzijds uw aanhoor over (problemen) in de thuissituatie van uw kat, dan hoor ik u hier zo goed mogelijk binnen de kennis en ervaring welke ik bezit, te adviseren en wanneer nodig door te verwijzen naar een dierenarts.

Feline Welfare Foundation

Onlangs ben ik in contact gekomen met Desiree Houtekamer, vrijwilligster van de Feline Welfare Foundation, een organisatie die zich inzet voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van katten.

De Feline Welfare Foundation (FWF) is een organisatie van professionals en liefhebbers op het gebied van katten die zich richt op het verbeteren van het lichamelijk en geestelijk welzijn van katten in Nederland en Vlaanderen.

Dit doen zij onder andere door:

  • het geven van voorlichting over kattenwelzijn
  • samenwerking met experts en professionals
  • te lobbyen voor een beter beleid en wetgeving
  • het steunen en initiëren van wetenschappelijk onderzoek

In alle activiteiten welke de Feline Welfare Foundation onderneemt staat het natuurlijke gedrag en de natuurlijke behoeften centraal.

Omdat we beide hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk het lichamelijk en geestelijk welzijn van de kat, wil ik het FWF graag steunen door katteneigenaren hierover informeren. Tevens geven de onderzoeken en voorlichtingen van het FWF mij ook meer inzichten en de mogelijkheid het belang van kattenwelzijn te onderbouwen.

Het FWF heeft interessante folders uitgebracht, waaronder:

  • 10 tips voor een gelukkige kat
  • Is je kat 7 jaar of ouder, laat een seniorencheck doen
  • Laat je kat werken voor zijn voer
  • Hoe help je je kat als hij rouwt
  • Gun kittens 16 weken moederliefde

De folders kunt u ook downloaden onder deze link

Feline Welfare Foundation

De folders hangen bij mij in de trimsalon en mag u gratis meenemen. Ook zal ik deze wanneer nodig meegeven na de trimbehandeling, zo kan u thuis nog eens rustig nalezen over bijvoorbeeld het belang van een seniorencheck.

Feline Welfare Foundation

Wilt u meer weten over de Feline Welfare Foundation en/ of deze steunen, meer informatie kunt u vinden op https://felinewelfarefoundation.org/

Naast bovenstaande informatie folders kunt een kijkje nemen op de Facebook pagina Afgeschermde tuin voor je katten en de inrichting ervan https://www.facebook.com/groups/415716975249374 Met heel veel leuke ideeën en tips om een leuke uitdagende omgeving voor je kat(ten) te creëren.

Hopelijk kunnen we zo samen katten beter leren begrijpen en beter voldoen aan de behoeften van onze prachtige lieve leuke huistijgers.

Hartelijke groet, Andrea

Jullie Kattenvriendin

Reacties zijn gesloten.