Over mij

Beste Kattenvriend(in,

Welkom op mijn website van Trimsalon De Kattenvriendin.

Mijn naam is Andrea Roede- Hazewinkel, geboren in Veendam in het jaar 1974. Ik woon met mijn gezin en onze huisdieren zes Siberische katten en een Europese korthaar) onze hond (een zwitserse witte herder) in het dorpje Eexterveen.

Van jongs was ik altijd bij dieren te vinden, het maakte niet uit welk soort dier, als ik maar dieren in mijn buurt had.

Op de lagere school wist ik al dat ik met dieren wilde gaan werken. Helaas werd mij op school verteld dat er weinig werk te vinden was in de dierenbranche en dat ik een andere richting moest kiezen.

Zo werd ik de kant van de opleiding verzorging opgedrukt. Daarna heb ik de MDS (middelbare detailhandel school) afgerond en daarna even de MEAO gedaan.

Ik ben gaan werken als vertegenwoordiger en merchandiser, wat best leuk was, maar niet mijn passie. Mijn passie lag bij dieren. Naast mijn werk ben ik de opleiding Dierenarts assistente gaan volgen. Na het afronden van de opleiding, was het inderdaad lastig om hier werk in te vinden.

Het bedrijf waar ik destijds voor werkte ging reorganiseren waardoor ik op zoek moest naar ander werk en kwam ik op de klantenservice van Essent terecht. Dit was een tijdelijke baan. Via het arbeidsbureau kwam ik in een re-integratie traject. Het werk om mensen te ondersteunen in de zoektocht naar een baan trok mij ook wel. Vandaaruit ben ik de Post HBO opleiding arbeidsbemiddeling gaan doen. Ik had een leuke stage plek waar ik na het behalen van mijn diploma een vaste baan kon krijgen.

Toen sloeg het noodlot toe, ik kreeg een auto ongeluk waarbij ik een whiplash opgelopen heb. Na het ongeluk ben ik zo goed als kwaad dat het ging door blijven gaan met mijn werkzaamheden op mijn stage (wel met minder uren) en het afronden van mijn opleiding. Ik moest en zal dit volhouden, maar het ging niet.. ik had heel veel pijn in mijn schouders nek en achterhoofd, praten lukte niet goed, ik kon heel weinig onthouden en was heel moe. Ik heb mijn opleiding af kunnen ronden, maar de vaste aanstelling bij het re-integratie bureau ging in verband met de whiplash klachten aan mijn neus voorbij.

In de revalidatie heb ik besloten dat ik mijn hersenen aan het werk wilde houden en ben ik begonnen met de thuisopleiding Dieren natuurlijk genezen onderdeel van de opleiding Diergezondheids-adviseur, ja want de passie voor het werken met dieren had ik nog steeds.

Daarnaast ben ik gaan werken als vrijwilliger bij de SLHH Stichting Landelijke herplaatsing Huisdieren, een stichting welke dieren herplaatsten van (terminaal) zieke en overleden mensen. Dit was erg dankbaar werk.

Met het volgen van de opleiding Dieren natuurlijk genezen was het de bedoeling om een eigen praktijk op te gaan zetten met een webshop ernaast met exclusieve dierbenodigdheden. Uiteindelijk is de webshop de hoofdmoot geworden en werkte ik daarnaast als thuishulp.

Een vriendin maakte een carrière switch van de zorg naar de opleiding Honden trimmen. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik eens googlen wat een dergelijke opleiding nou precies inhield, al surfend op het internet kwam ik de opleiding Katten trimmen tegen. Ik wist niet dat het bestond, maar een ding wist ik wel, dit was bedoeld voor mij!

Zodoende ben ik in 2019 de opleiding tot kattentrimster gaan volgen bij de Trimacademie (een uitgebreide opleiding van een jaar) Begin maart 2020 heb de opleiding tot Kattentrimster in theorie en praktijk met goed gevolg afgerond en mag ik mijzelf Gediplomeerd Kattentrimster noemen.

Ook heb ik in Oktober 2020 het laatste deel van de opleiding Diergezondheids-adviseur bij de Sorag Akademie afgerond met een diploma.

In de zomer van 2020 was het dan zo ver, ik heb me ingeschreven bij de kamer van Koophandel en ik kon van start. Door corona in 2020 was het niet meer mogelijk bij de mensen thuis de kat te helpen met de vachtverzorging problemen. Uit nood heb ik toen onze caravan ingericht tot trimsalon zodat ik toch de katjes kon helpen. Later hebben we boven de garage een kamer gemaakt waar mijn trimsalon gevestigd was. Inmiddels heb ik mijn droom kunnen realiseren en hebben we de garage omgebouwd tot een prachtige en makkelijk toegankelijke trimsalon aan huis!

Ik heb in Februari 2021 de bijscholing over het hoe en waarom Kat, Huid en Vacht vriendelijk trimmen bij Cats Class van Wendy Govers van Tiel van Kattentrimsalon Cats Only afgerond met een examen en ben wederom geslaagd! Deze opleiding heeft mij laten zien dat ik al heel goed bezig was met kat en vacht vriendelijk trimmen. De nieuwe diepgaande inzichten maken mij nu een nog betere versie van mijzelf als Kattentrimster. Ook kan ik mijn klanten nog beter voorlichten omtrent de vachtverzorging van hun lieve kat(ten).

In december 2021 heb ik een bijscholing gevolgd van Kattendierenarts Marieke Kniest, ook hier heb ik veel geleerd. Nu over het herkennen van gezondheidsproblemen bij de kat, welke adviezen ik kan geven en wanneer stuur ik door naar de dierenarts.

In februari 2022 ben ik geslaagd met o.a. zeer mooie feedback op mijn werkstuk over de Siberische kat en Neva Masquarade voor de cursus Katten-genetica aan de PawPeds academie.

Sinds 2020 heb ik een onze cattery naam geregistreerd bij het NLKV om een zeer kleinschalige cattery te mogen beginnen. Vind je het leuk om meer te weten over mijn cattery van de Siberische kat en (zijn pointed variant) de Neva Masquarade dan kan je deze vinden onder deze link https://catterywinterstale.nl/. Je vind er ook algemene katten gezondheid weetjes en informatie. De meeste actuele updates plaats ik op de facebook pagina van Cattery of a Winter`s tale

Beroeps-chipper Trimsalon De Kattenvriendin

Omdat ik als dierprofessional zijnde veel waarde hecht aan het welzijn van katten en bij wil dragen aan het hereniging van katten en hun eigenaren, wilde ik hierin ook graag mijn steentje bijdragen, Vandaar dat ik de chip training bij Edupet ben gaan volgen. Op 10 Oktober 2023 heb ik dan ook mijn certificaat behaald en mag ik mijzelf “Beroeps Chipper” noemen. Lees meer hierover meer onder het kopje chip je kat

Zo zie je, soms kost het tijd om je dromen uit te laten komen, maar als de passie maar groot genoeg is, komt alles altijd op zijn pootjes terecht.

In de toekomst zal ik mij verder gaan specialiseren in het gedrag van katten in het algemeen.

Vind je het leuk om te volgen wat ik doe en waar ik mee bezig ben, dan kan je me volgen op social-media. Klik op de link om Trimsalon De Kattenvriendin op Facebook en op Instagram te volgen. * Op Facebook vind je alle actuele updates*

Reacties zijn gesloten.