Kittengewenning

Wat houd het precies in?

Kittengewenning in de trimsalon is uitermate geschikt voor kittens met een leeftijd tot ongeveer 5 maanden oud.

Vaak heeft uw kitten op deze leeftijd nog geen vachtproblemen zodat het kitten op ontspannen wijze kennis kan maken met de trimsalon en de verzorging van zijn of haar vacht.

Een langharig kitten op jonge leeftijd laten wennen aan de vachtverzorging is zeer belangrijk, er komt een keer een dag dat uw kat een bezoek zal moeten brengen aan de trimster. Wat is het dan fijn dat uw kat vast enige positieve ervaring heeft kunnen opdoen met betrekking tot de vachtverzorging in de trimsalon.

Uit de praktijk blijkt dat mensen vaak pas een afspraak bij een trimster maken als het zogezegd al “te laat” is. Met “te laat” bedoel ik, dat de kat als behoorlijk in de klit of vilt zit. Klitten vallen er vaak nog uit te kammen, bij vilt is dit vaak niet meer mogelijk en zal het vilt weggeschoren moeten worden.

Feit blijft dan ook dat dit voor de kat vaak geen prettige ervaring is en dit stress voor de kat kan opleveren.

Een regelmatig bezoek aan de trimster is dan ook geen overbodige luxe. Zo voorkomt u grote vachtproblemen en houd u het ook voor de kat prettiger.

Daarom ben ik begonnen met het aanbieden van kitten gewenning in mijn trimsalon.

Zo laat ik de kat onder andere wennen aan de voor de kat vreemde omgeving, de trimsalon, aan mij, de aanrakingen op het lichaam, het besnuffelen van de materialen, een zachte borstel over de rug halen, pootjes optillen en meer.

Het uitgangspunt is dat het kitten een positieve associatie krijgt aan het bezoek aan de trimsalon en went aan de aanrakingen op zijn of lijf en de handelingen van mij als trimster.

De duur van kittengewenning is ongeveer 30 minuten. Dit is inclusief advies over de vachtverzorging, gezondheid, voeding en opvoedingsadvies.

Ook u kunt bijdragen aan een positieve associatie met betrekking tot een bezoek aan de trimsalon. Voor tips, lees mijn blog over vervoer op de website https://www.trimsalondekattenvriendin.nl/2020/11/18/vervoer-naar-de-kattentrimsalon/

Let wel, kittengewenning is geen trimbehandeling!

De tarieven voor een trimbehandeling vind u hier https://www.trimsalondekattenvriendin.nl/tarieven/

Reacties zijn gesloten.