Laat je kat chippen bij Trimsalon De Kattenvriendin

Waarom is het verstandig om je kat te voorzien van een micro ID Chip?

17% versus 93%. Dit is het percentage vermiste katten versus het percentage vermiste honden in het asiel dat herenigd wordt met de eigenaar. Voornaamste oorzaak van het lage percentage bij katten: het ontbreken van een chip. Chippen is dus echt effectief. Daarom wil de overheid volgend jaar ook een landelijke chipplicht voor katten invoeren.

Door je huisdier te chippen zorg je er niet alleen voor dat wanneer jij je huisdier kwijt bent, je snel weer herenigd kan worden met jou dierbare vriend. Maar ook dat de dierenasielen niet overvol komen te zitten omdat het baasje niet gevonden kan worden.

facebook 1699021849468 7126214139311386656

Omdat ik als dierprofessional zijnde veel waarde hecht aan het welzijn van in dit geval katten, wilde ik hierin ook graag mijn steentje bijdragen, Vandaar dat ik de chip training bij Edupet ben gaan volgen. Deze training werd gegeven door Dr. Ros Nawijn. Dierenarts Ros Nawijn heeft meegewerkt aan de opzet van de wereldwijde ISO-standaard voor dieridentificatie, hij is nog steeds actief in het European Pet Network. Op 10 Oktober 2023 heb ik dan ook mijn certificaat behaald.

Chippen mag alleen gebeuren door een bij het RVO geregistreerd chipper. Zonder dit UBN en chippernummer mag je geen chip plaatsen bij een dier. Inmiddels ben ik goedgekeurd door het RVO en mag ik mij RVO geregistreerd beroeps-chipper noemen. Dit staat inmiddels ook zo bij mijn KVK registratie geregistreerd.

Wist je dat je dier chippen nog andere voordelen met zich mee brengt? Ook praktisch bij het gebruik van bepaalde kattenluiken die je in kunt stellen met de chip van je kat en ook bijvoorbeeld de Surefeed etensbak welke vaak gebruikt wanneer een van de katten in huis een dieetvoer moet hebben, met het instellen van de chip van de kat gaat deze bak alleen open voor deze kat.

Hoe gaat het chippen in zijn werk?

Tijdens het bezoek bij mij in de trimsalon krijgt u van mij een uitgebreide uitleg van de procedure en zal ik uw precies vertellen wat ik ga doen. Na het zetten van de chip verwerk ik deze bij een door de overheid erkende databank Petbase of NDG zodat uw dier meteen goed geregistreerd staat en vindbaar is bij een vermissing. Per post en/of per mail ontvangt u dan de registratie van het betreffende dier of dieren. U dient er zelf zorg voor te dragen dat de gegevens bijvoorbeeld in geval van verhuizing, nieuw telefoonnummer etc. aangepast worden en op deze manier up to date blijven.

Prijs van het zetten en registreren van een chip kunt u vinden onder Tarieven. Voor het chippen van een nestje kittens gelden speciale tarieven gemaakt in overleg met de fokker.

Ik chip alleen katten en konijnen

Reacties zijn gesloten.