Kattenvacht verzorging in de winter

Schieten de klitten ook bij jou half-langharige kat in de vacht waar je bij staat? Twee van onze Siberische katten, hebben in deze periode regelmatig wel weer een nieuwe klit als op het filmpje in de kraag. De ene vacht is daar gevoeliger voor dan de andere vacht. Het heeft er onder andere mee te maken dat de mooie wintervacht van onze half-langharige katten zijn beste tijd alweer heeft gehad. De vachten zijn droog en soms statisch de vacht kwaliteit is verminderd door veroudering van de vacht. Vooral in periodes van vorst en sneeuw kan de vacht van de een op andere dag in de klit schieten.

De luchtvochtigheid in huis speelt hier ook een grote rol in, nu we de verwarming of kachel aan hebben staan. Daardoor in is de lucht droger in huis. Wat kan je doen? Een luchtvochtigheid percentage van 55% is ideaal in huis. Dit kan je doen met de aanschaf van een luchtbevochtiger of door verwarmingsbakjes met water aan de radiatoren te hangen. Ook zijn er speciale pipetjes te koop voor een droge vacht (hier heb ik zelf nog geen ervaring mee)

Heeft je kat een klit, haal hem er meteen uit! Begin onderaan de klit de haren los te halen met je vingers (let op dat je niet aan de huid trekt) je haalt/ peutert dus de haren onderaan de klit los, als je dat hebt gedaan kan je de klit er zo uitpakken. Gebruik geen schaar of torn mesje en al helemaal niet als de klit tegen de huid aan zit! De huid van de kat is zo elastisch dat wanneer je de huid per ongeluk raakt de huid zo openspringt in een gapende wond die gehecht moet worden.

Vind je het lastig of lukt het je niet meer de klitten onder controle te houden wacht dan niet te lang en maak een afspraak met een kat vriendelijk en vacht besparend kattentrimmer.

Laatste tip: controleer de vacht van je kat iedere dag even met je vingers als hij bij je ligt op klitten of harde plekken in de vacht. Haal de klitten eruit en even de metalen combi kam erdoor. Vergeet vooral de oksels, liezen, buik en broek niet.

De juiste vacht besparende materialen vind je in mijn webwinkel op mijn website onder deze link https://www.trimsalondekattenvriendin.nl/product-categorie/kammen-en-borstels-kat/

Heb je hier vragen over: ik beantwoord ze graag.

kattenvacht verzorging in de winter

https://youtu.be/GB_5eb1Yqo4

Bladwijzer maken Permalink.

Reacties zijn gesloten.